Chirurgie cerebrală

Dr. Sergiu Stoica, membru fondator BRAIN Institute, coordonează direct echipa de neurochirurgie și supraveghează întreaga activitate medicală a institutului.

Dr. Sergiu Stoica are o experiență de studiu și practică în domeniul neurochirurgiei vasculare și tumorale acumulată în centre universitare renumite din Franța (Universitatea Henri Poincare din Nancy) și Canada (Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal). Sub îndrumarea unui renumit neurochirurg, Dr. Michel Bojanowski de la Spitalul Universitar din Montreal, Dr. Sergiu Stoica s-a ocupat, timp de trei ani, doar de chirurgia anevrismelor, a malformațiilor arteriovenoase și a tumorilor cerebrale profunde.

Întors în România, Dr. Sergiu Stoica a pus bazele și a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie, și apoi de la Spitalul Euroclinic. În anul 2013, acesta a primit Premiul „De profesie medic în România”, la Gala Medica 2013. Printre performanțele profesionale, experiența sa include tumori de la baza craniului (craniofaringiom), adenoame hipofizare, neurinoame acustice, meningioame,  anevrisme și malformații vasculare.

neurochirurgi

Dr. Sergiu Stoica

Mihai-Craciun

Dr. Mihai Crăciun

Dr. Mihai Crăciun este medic primar neurochirurg în cadrul BRAIN Institute, având supraspecializare în neuro-oncologie. În ultimii trei ani, operând alături de dr. Sergiu Stoica, a aprofundat acest domeniu. Dr. Mihai Crăciun este reprezentantul BRAIN Institute în Reuniunea de Neuro-Oncologie care analizează aceste cazuri multidisciplinare.

Dr. Mihai Crăciun are experiență profesională ca medic specialist neurochirurg în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București (în perioada 2011-2012), și a Spitalului Euroclinic – Regina Maria (în perioada 2012-2013). Începând cu anul 2009, Dr. Mihai Crăciun este asistent universitar la UMF Carol Davila, București, departamentul „Neurologie, neurochirurgie, psihiatrie și psihologie medicală”, specialitatea neurochirurgie. Anterior, timp de șase ani, a fost medic rezident neurochirurg la Spitalul Universitar de Urgență București.

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Dr. Mihai Crăciun și-a continuat studiile la EANS (Asociația Europeană a Societăților Neurochirurgicale). În prezent, este doctorand în neurochirurgie la Școala de Studii Doctorale a UMF Carol Davila din București.