Cavernomul cerebral

Cauze şi simptome

Cavernoamele cerebrale sunt malformații vasculare formate dintr-un ghem de  capilare sanguine adiacente, mari printre care nu există sau există foarte puțin creier. Cavernoamele pot apărea oriunde în sistemul nervos central, deci în creier, dar și în măduva spinării. Prevalența în populația generală este între 0,1-0,4% și în 18% din cazuri sunt multiple.

Mai mult >

Diagnostic şi tratament

Oricare ar fi prezentarea clinică, de la cavernoame asimptomatice la deficitele neurologice cele mai grave, diagnosticul este pus de cele mai multe ori prin RMN, fiind investigația de elecție și de cele mai multe ori și singura necesară.

Mai mult >

Tratamentul
post-operator

După operație pacientul este trezit în sala de operații, la câteva minute după terminarea operației, pentru a evalua rapid și optimal starea sa neurologică și apoi transferat în secția de terapie intensivă unde este monitorizat de obicei până a doua zi.

Mai mult >

Prognostic

Prognosticul în adenoamele hipofizare este foarte bun. Incluzând toate tipurile de adenoame hipofizare, rata de excizie completă este de 78% (fiind mai mare în cazul micro-adenoamelor și mai mică la macro-adenoame), cu o rezoluție a tumorilor secretante de hormoni de 81-84%…

Mai mult >

Intervenţia chirurgicală

Dacă pacientul are indicație chirurgicală și acceptă intervenția, o dată a operației îi va fi propusă, astfel încât să nu existe o pierdere de șansă pentru el și să corespundă atât programului lui cât și celui al echipei BRAIN Institute. 

Mai mult >

Preţ

Unul dintre principiile BRAIN Institute este transparența totală în privința costurilor aferente serviciilor medicale pe care le asigurăm. Încercăm să vă informăm cât mai exact în privința procedurilor ce vor trebui achitate și a eventualelor costuri suplimentare ce ar putea apărea.

Mai mult >

Echipa

BRAIN Institute reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: spinal și cranian. Experiența fiecăruia în parte și rezultatele lor profesionale provin atât din educația medicală performantă, cât și din numărul mare de pacienți tratați până acum. În România, anumite afecțiuni rare pot fi tratate numai de către noi.

Credem că cele mai bune rezultate se obțin prin munca în echipă. Medicina modernă se bazează pe această noțiune de tratament multidisciplinar.

Mai mult >