Meningiomul

Cauze şi simptome

Meningioamele reprezintă acele tumori care au ca origine meningele cranio-spinal, membrana ce înconjoară și protejează creierul și măduva spinării. Deși cele mai multe nu sunt canceroase, ele pot cauza probleme ca urmare a creșterii lor în volum și prin aceasta a comprimării, deplasării și, mai rar, infiltrării structurilor adiacente (creier, măduva spinării, nervi, vase etc.).

Mai mult >

Diagnostic şi tratament

Tratamentul poate fi chirurgical, prin radiochirurgie, radioterapie sau o combinație a acestora. În unele cazuri, este necesară numai o urmărire atentă (RMN), intervenția terapeutică impunându-se doar în fața unei evoluții tumorale potențial periculoase.

Mai mult >

Tratamentul
post-operator

După operație pacientul este trezit în sala de operații pentru a evalua rapid și optimal starea sa neurologică și apoi transferat în secția de terapie intensivă unde este monitorizat de obicei până a doua zi. În majoritatea cazurilor a doua zi pacienții sunt transferați în secția de neurochirurgie unde rămân câteva zile, în medie 2-3 zile.

Mai mult >

Prognostic

Cel mai important factor prognostic este reprezentat de tipul histologic al meningiomului.

Astfel meningioamele benigne operate, au un prognostic excelent, nemodificând semnificativ speranța de viață în raport cu populația generală.

Mai mult >

Intervenţia chirurgicală

Pacientul trebuie să fie conștient că odată apărut un deficit neurologic, șansa de recuperare scade cu trecerea timpului. După zile, săptămâni sau chiar câteva luni de la apariția unei probleme neurologice (deficit neurologic), șansele de recuperare după tratament sunt relativ bune…

Mai mult >

Preţ

Unul dintre principiile BRAIN Institute este transparența totală în privința costurilor aferente serviciilor medicale pe care le asigurăm. Încercăm să vă informăm cât mai exact în privința procedurilor ce vor trebui achitate și a eventualelor costuri suplimentare ce ar putea apărea.

Mai mult >

Echipa

BRAIN Institute reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: spinal și cranian. Experiența fiecăruia în parte și rezultatele lor profesionale provin atât din educația medicală performantă, cât și din numărul mare de pacienți tratați până acum. În România, anumite afecțiuni rare pot fi tratate numai de către noi.

Credem că cele mai bune rezultate se obțin prin munca în echipă. Medicina modernă se bazează pe această noțiune de tratament multidisciplinar.

Mai mult >