Prognostic

Care este prognosticul?

Prognosticul vital este bun, neurinomul de acustic fiind o tumoră benignă, care recidivează doar în cazuri excepționale. Speranța de viață nu este modificată. Pacienţii operaţi de neurinom de acustic pot desfăşura o viaţă normală, fără restricţii.

Dacă auzul este deja pierdut sau foarte mult afectat, recuperarea nu se produce. De regulă pacienții compensează bine cu urechea sănătoasă şi se obişnuiesc repede; în cazul pacienților cu neurofibromatoză tip 2, cu NA bilaterale, există un risc considerabil de pierdere completă a auzului.

Pareza facială incompletă postoperatorie datorată mobilizării nervului se remite în 1-2 luni; dacă însă nervul este secționat, pareza va fi completă și persistentă, fiind necesare proceduri de anastomoză facial-hipoglos.

La BRAIN Institute tratăm fiecare pacient în mod individual, nu ca un caz dintr-o lungă serie. Reuşim astfel să ne concentrăm eforturile pentru a asigura un maxim de confort şi siguranţă pentru pacient şi familia sa. În cele din urmă, scopul nostru este să tratăm un om, nu o boală.