Fractura de coloană cervicală

Cauze şi simptome

Coloana vertebrală cervicală este segmentul cel mai expus acțiunii traumatice a factorilor externi în cazul unui traumatism. Mecanismul de producere (rotație, flexie, extensie, forfecare), precum și intensitatea forței aplicate determină leziuni de diferite grade atât ale coloanei vertebrale, cât și ale măduvei.

Mai mult >

Diagnostic şi tratament

Diagnosticul de fractură cervicală se pune pe baza unui examen CT (tomografie computerizată) de coloană cervicală care ne arată structura sau discontinuități osoase, aliniament vertebral, precum și eventuale colecții hemoragice.

Mai mult >

Tratamentul
post-operator

După operaţie, pacientul este supravegheat în Secţia de Terapie Intensivă pentru câteva ore, după care este transferat în rezervă. Alimentaţia şi hidratarea pe gură se reiau la cca 2 ore postoperator, iar mobilizarea se face la cca 24 ore.

Mai mult >

Prognostic

Trebuie reținut că pentru refacerea punților osoase de la nivelul focarului de fractură este nevoie de 10-12 săptămâni. În această perioadă se recomandă evitarea mişcărilor ample ale capului şi gâtului şi, desigur, a traumatismelor de coloană cervicală.

Mai mult >

Intervenţia chirurgicală

Intervenția chirurgicală are ca scop atât decomprimarea măduvei și a rădăcinilor nervoase afectate, cât și realinierea fiziologică a coloanei cervicale și stabilizarea focarului de fractură.

Mai mult >

Preţ

Unul dintre principiile BRAIN Institute este transparența totală în privința costurilor aferente serviciilor medicale pe care le asigurăm. Încercăm să vă informăm cât mai exact în privința procedurilor ce vor trebui achitate și a eventualelor costuri suplimentare ce ar putea apărea.

Mai mult >

Echipa

BRAIN Institute reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: spinal și cranian. Experiența fiecăruia în parte și rezultatele lor profesionale provin atât din educația medicală performantă, cât și din numărul mare de pacienți tratați până acum. În România, anumite afecțiuni rare pot fi tratate numai de către noi.

Credem că cele mai bune rezultate se obțin prin munca în echipă. Medicina modernă se bazează pe această noțiune de tratament multidisciplinar.

Mai mult >