Fractura de coloană toracală (dorsală) și lombară

Cauze şi simptome

Fractura de coloană vertebrală la nivel toracal (dorsal) sau lombar apare cel mai frecvent în urma unui traumatism de forță medie și mare (cădere de la alt nivel, accident rutier etc.).

Mai mult >

Diagnostic şi tratament

Diagnosticul de certitudine se pune în urma investigațiilor imagistice, de primă intenție fiind radiografia de coloană, însă cea mai mare specificitate o are tomografia computerizată cu reconstrucție tridimensională.

Mai mult >

Tratamentul
post-operator

După operaţie, pacientul este supravegheat în Secţia de Terapie Intensivă pentru câteva ore, după care este transferat în rezervă. Alimentaţia şi hidratarea pe gură se reiau la cca 2 ore postoperator, iar mobilizarea se face la a doua zi, dupa suprimarea tubului de drenaj.

Mai mult >

Prognostic

Este foarte important de știut că în cazul unei fracturi de coloană dorso-lombare cu deficit neurologic, cu cât admisia în spital este mai rapidă, cu atât recuperarea va fi mai rapidă.

Mai mult >

Intervenţia chirurgicală

Operația pentru fractura de coloană dorso-lombară are ca scop stabilizarea focarului de fractură cu realinierea coloanei la un nivel cât mai aproape de cel normal, precum și decompresiune medulară dacă se impune.

Mai mult >

Preţ

Unul dintre principiile BRAIN Institute este transparența totală în privința costurilor aferente serviciilor medicale pe care le asigurăm. Încercăm să vă informăm cât mai exact în privința procedurilor ce vor trebui achitate și a eventualelor costuri suplimentare ce ar putea apărea.

Mai mult >

Echipa

BRAIN Institute reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: spinal și cranian. Experiența fiecăruia în parte și rezultatele lor profesionale provin atât din educația medicală performantă, cât și din numărul mare de pacienți tratați până acum. În România, anumite afecțiuni rare pot fi tratate numai de către noi.

Credem că cele mai bune rezultate se obțin prin munca în echipă. Medicina modernă se bazează pe această noțiune de tratament multidisciplinar.

Mai mult >