Tumorile coloanei vertebrale

Cauze şi simptome

Tumorile care apar la nivelul coloanei vertebrale pot fi primare sau secundare (metastazele altor tumori). Simptomatologia tumorilor vertebrale poate produce durere adiacentă zonei de cele mai multe ori, însă poate apărea și radiculopatie sau deficit neurologic.

Mai mult >

Diagnostic şi tratament

Pentru a pune diagnosticul este necesară efectuarea unor investigații imagistice. Trebuie să știm că examinarea de tip CT și radiografia simplă ne arată stuctura osului și implicit distrucția acestuia, însă examinarea de elecție o reprezintă RMN cu substanță de contrast centrată pe zona dorită.

Mai mult >

Tratamentul
post-operator

A doua zi postoperator după scoaterea tubului de la nivelul operației, profilaxia trombozei venoase profunde, are loc mobilizarea pacientului, în cazul operațiilor deschise. Dacă se practică vertebroplastie sau kyphoplastie, mobilizarea pacientului se va face în aceeași zi, la câteva ore postoperator.

Mai mult >

Prognostic

Tumora eliminată se va trimite la examen histopatologic. În funcție de rezultatul acestuia, se va stabili conduita terapeutică postoperatorie. În cazul unei tumori benigne, pacientul își va continua viața obișnuită, însă dacă este o tumoră cu semne de malignitate va fi îndrumat spre colegi oncologi pentru tratament adjuvant.

Mai mult >

Intervenţia chirurgicală

În cazul tumorilor benigne, intervenția chirurgicală se face în scop curativ, realizându-se ablația formațiunii tumorale în totalitate, precum și stabilizarea și corectarea alinierii coloanei.

Mai mult >

Preţ

Unul dintre principiile BRAIN Institute este transparența totală în privința costurilor aferente serviciilor medicale pe care le asigurăm. Încercăm să vă informăm cât mai exact în privința procedurilor ce vor trebui achitate și a eventualelor costuri suplimentare ce ar putea apărea.

Mai mult >

Echipa

BRAIN Institute reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: spinal și cranian. Experiența fiecăruia în parte și rezultatele lor profesionale provin atât din educația medicală performantă, cât și din numărul mare de pacienți tratați până acum. În România, anumite afecțiuni rare pot fi tratate numai de către noi.

Credem că cele mai bune rezultate se obțin prin munca în echipă. Medicina modernă se bazează pe această noțiune de tratament multidisciplinar.

Mai mult >