BRAIN Academy

Fundația pentru Neurochirurgie Modernă, entitatea non-profit care a fondat și BRAIN Institute, a lansat Brain Academy of Healthcare Management, prima școală de business în domeniul sănătății din România adresată atât profesioniștilor din sistemul medical de stat, cât și celor din sistemul medical privat. Inițiativa a luat naștere ca răspuns la provocările sistemului medical actual și oferă cadrul necesar pentru formarea specifică a celor care ocupă poziții de management în domeniul sănătății.

Cursurile BRAIN Academy sunt susținute de către o echipă de profesioniști din domeniul sănătății, cu experiență globală: Ionuț Pătrăhău, Dr. Ömer Karahan, Tim Elsigood, Fady Chreih, Luca Militello, Olimpia Enache, Iulian Pădurariu și Roxana Avădănei. Acestora li se alătură, în calitate de guest speakers, dr. Sergiu Stoica, medic primar neurochirurgie, membru fondator BRAIN Institute; Dr. Theodor Cebotaru, medic primar chirurgie cardiovasculară; Dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, fondator Cardiometabolic Institute; și Dr. Bogdan Mocanu, medic primar chirurgie ORL la BRAIN Institute.

Conducerea Brain Academy of Healthcare Management este asigurată de către Ionuț Pătrăhău, Decan, și Dr. Ömer Karahan, Președinte de Onoare.

„BRAIN Academy of Healthcare Management este o inițiativă de care sistemul medical românesc are nevoie. Formarea managerilor din domeniul sănătății, într-un cadru organizat, este unul dintre factorii care creează premisele dezvoltării unui sistem performant, fie că vorbim de sistemul medical de stat sau de cel privat. Pregătirea specifică pentru managerii din domeniul sănătății are implicații directe la nivelul actului medical, la nivelul experienței pacientului și la nivelul performanței financiare a instituției. Fără să pretindem că avem toate răspunsurile, încercăm să împletim cunoștințele acumulate din realitatea sistemului medical românesc, cu ultimii 30 de ani de schimbări din sistemul medical din Turcia și cu ultimul secol de tradiție și consecvență din sistemul dezvoltat în țări precum Anglia și Italia. Punem accent pe profesionalismul administrării medicale și pe setul de abilități de care are nevoie orice manager din sănătate pentru a-și conduce clinica pe drumul pe care îl dorește pacientul român — către tratamente eficiente, comunicare deschisă, compasiune și atitudine prietenoasă. Credem că aceste eforturi vor rezulta în ameliorarea sistemului medical românesc în ansamblu.” – Ionuț Pătrăhău, Co-fondator BRAIN Institute, și Decan Brain Academy of Healthcare Management

Curricula academiei este dezvoltată în concordanță cu cele mai noi ghiduri internaționale din domeniul healthcare management și acoperă teme precum strategia în managementul sănătății, patient care, inpatient management, managementul operațiunilor, outpatient management, managementul financiar în healthcare, finanțarea sistemului medical, abonamente medicale, organisational behaviour, marketingul și PR-ul serviciilor de sănătate. Toate modulele au o structură de învățare binară: lectorii îmbină cunoștințele teoretice cu experiența practică, pentru a surprinde, în cadrul studiilor de caz, cât mai multe dintre provocările întâlnite de-a lungul carierei profesionale.

http://www.brainacademy.ro/