Sergiu Stoica, medicul român care face operaţii pe creier, cu suflet

„Tumoră în centrul creierului, nu se mai poate face nimic…”. Astfel de verdicte ucigătoare sunt răsturnate, nu o dată, la clinicile din străinătate. Un neurochirurg şcolit în Occident a ales să salveze acasă, în România, cazuri dificile. Un bărbat de 36 de ani şi-ar fi pierdut vederea, dacă n-ar fi ajuns la doctorul Sergiu Stoica.

Mai mult >

Brain Institute vrea să facă cât mai multe operații pro-bono

Am scris deja de mai multe ori despre neurochirurgul Sergiu Stoica și despre Brain Institute, clinica fondată de el, în care se face neurochirurgie minim invazivă la cele mai înalte standarde, sub deviza “Creierul nu trebuie să știe că a fost operat“, preluată de la părintele neurochirurgiei moderne, dr. Harvey Cushing.

Mai mult >

Premiile FP România 2015 – 12 noi nume, fapte şi idei care mişcă ţara în bine

Revista FP România a decernat, pe 3 martie, în cadrul unei gale festive, Premiile FP România 2015, aferente listei Top 100 FP România/ 2014. Premianţii au avut puţin timp de vorbit, dar fiecare spune o poveste mult mai mare decât cea proprie – fiecare reprezintă dovezi şi îndemnuri pentru noi, ceilalţi. Omul anului?

Mai mult >

Here are the winners of Business Review Awards 2015!

The winners of the 2015 Business Review Awards received their prizes on Monday evening in a ceremony that gathered representatives of top local and international companies as well as representatives of the international community present in Bucharest.

Mai mult >

MEN OF THE YEAR 2014

Dr. Sergiu Stoica are experiență de studiu și practică în domeniul neurochirurgiei vasculare și tumorale acumulată în centre universitare renumite din Franța (Universitatea Henri Poincare din Nancy) și Canada (Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal).

Mai mult >

Ionuţ Pătrăhău, Brain Institute: Am fost pe profit din prima lună

Ionuţ Pătrăhău, cofondator al Brain Institute, un centru de neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu spitalul Monza, spune că în 2014, primul an de funcţionare, unitatea a avut 428 de pacienţi operaţi, în timp ce media lunară a veniturilor a fost de 700.000 de lei.

Mai mult >

Brain Institute dezvoltă accesul social la serviciile sale de la 10 la 40%

Brain Institute, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, va dezvolta accesul social de la 10% în prezent, la 20% anul viitor și 40% în trei ani.

Mai mult >

Echipa Brain Institute a ajuns la 12 medici şi peste 400 de pacienţi operaţi la un an de la demararea proiectului

Brain Institute, centru non-profit specializat în neurochirurgie dezvoltat de medicul Sergiu Stoica şi antreprenorul Ionuţ Pătrăhau, a ajuns după un an de la inaugurare la o echipă formată de 12 medici şi 428 de pacienţi operaţi.

Mai mult >

Gala Forbes 500 Business Awards

Forbes România a organizat Gala Forbes 500 Business Awards, la care au participat peste 350 de antreprenori și manageri,consultanți și lideri din mediul de afaceri. Cu această ocazie, a fost lansată și ediția 2014 a topului Forbes 500 Miliardari.

Mai mult >

Practică pentru tinerii neurochirurgi

BRAIN INSTITUTE, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, lansează BRAIN CAREERS, programul dedicat medicilor aflați în ultimul an de rezidențiat în neurochirurgie din centrele universitare din toată țara.

Mai mult >

O şansă pentru tinerii neurochirurgi de a face performanță în România

BRAIN Institute, centrul specializat în neurochirurgie găzduit de Spitalul Monza, lansează BRAIN Careers, programul dedicat medicilor aflați în ultimul an de rezidențiat în neurochirurgie din centrele universitare din toată țara.

Mai mult >

BRAIN Careers: oportunitatea tinerilor neurochirurgi de a face performanță în România

București, 12 iunie 2014. BRAIN Institute, centrul specializat în neurochirurgie găzduit de Spitalul Monza, lansează BRAIN Careers, programul dedicat medicilor aflați în ultimul an de rezidențiat în neurochirurgie din centrele universitare din toată țara.

Mai mult >

Cei mai buni neurochirurgi din România vor să îi învețe meserie și pe alții, fără teama că le-ar putea lua locul

“Programul BRAIN Careers face parte din promisiunea pe care am făcut-o încă de la lansare: formarea tinerilor neurochirurgi la standardele practicate în cele mai bune centre de neuroștiințe din lume. Căutăm vârfurile de generație care să se alăture eforturilor noastre de a contribui la modernizarea neurochirurgiei românești”, spune Ionuț Pătrăhău, fondator, BRAIN Institute.

Mai mult >

Leo Iorga este în stare bună şi a fost mutat de la terapie intensivă

Leo Iorga este în stare bună, după operaţia suferită vineri pentru extirparea unei tumori cerebrale de trei centimetri, ce a fost înlăturată complet, şi a fost mutat de la terapie intensivă, informează un comunicat al echipei medicale care l-a operat.

Mai mult >

După numai 48 de ore, femeia operată pe creier în stare conştientă a fost externată

Denisa Bucur, tânăra de 26 de ani operată vineri pe creier în timp ce era conştientă a fost deja externată. Medicii au reuşit să îndepărteze 95% din tumora cerebrală la finalul unei operaţii care a durat patru ore. Pe timpul intervenţiei fata a fost trează, graţie anesteziei care le-a permis doctorilor să verifice permanent dacă limbajul şi memoria Denisei au fost sau nu afectate de intervenţia neurochirurgilor.

Mai mult >

Operație dificilă pe creier. Pacienta a fost trezită în timpul intervenției. S-a întâmplat în Romania

Este pentru prima dată în România când se întamplă așa ceva. O tânăra de 26 de ani a suferit o operație foarte periculoasă, iar pentru a nu-i produce leziuni craniene, medicii au ținut-o de vorbă.

Mai mult >

O tânără de 26 de ani, operată pe creier în timp ce era conştientă. Medicii au vorbit cu ea în trei limbi în timpul intervenţiei: română, engleză şi franceză

O tânără de 26 de ani din Capitală, diagnosticată cu tumoră cerebrală, a fost operată vineri, fiind conştientă tot timpul intervenţiei chirurgicale, după ce a fost supusă unei anestezii deosebite care le-a permis medicilor să verifice constant dacă limbajul tinerei nu este în vreun fel afectat.

Mai mult >

Operație pe creier cu pacienta trează. În România. La Brain Institute

Despre neurochirurgul Sergiu Stoica și echipa lui de la Brain Institute, precum și despre ce înseamnă neurochirurgia minim invazivă, v-am mai povestit aici. V-am mai spus și că am văzut, de două ori, pacient operat de oamenii aceștia, care, la 3 ore după operație, citea, a doua zi, se plimba liniștit prin spital (fără drenuri, bandaje și cu tot tot părul pe cap), a treia zi, era acasă și își vedea de programul lui normal, iar, în următoarele, era pe străzi, fără ca nimeni să-și dea seama că, în urmă cu doar câteva zeci de ore, i se umblase prin creier.

Mai mult >

Chirurgia binelui

Când un manager are parte de îmbrăţişări pe holul instituției pe care o conduce este un semn că modelul de business are ceva special. Un model unic în sistemul românesc de sănătate a apărut la începutul acestui an – mai mulţi medici și un manager au pus bazele unui centru de neurochirurgie non-profit: salariații sunt proprietari și nu vor încasa niciodată dividende, ci vor investi valoarea adăugată în formarea altor medici și în aparatură.

Mai mult >

Sergiu Stoica şi Ionuţ Pătrăhău vor să salveze o mie de vieţi anual cu Brain Institute

După ce a lucrat ani buni pentru Banca Transilvania şi pentru Regina Maria, Ionuţ Pătrăhău a decis să iasă din afacerile în care managementul se face după „excelurile care ţi se trimit„. Alături de neurochirugul Sergiu Stoica, a decis să înceapă un proiect în care nu marjele de profit, ci 1.000 de vieţi salvate pe an sunt obiectivul principal.

Mai mult >

Antreprenoriat social și neurochirurgie modernă

Pentru prima dată în România, afecțiunile specifice creierului pot fi tratate la standarde internaționale într-un centru specializat în neurochirurgie: BRAIN Institute. Găzduit de Spitalul Monza, BRAIN Institute a fost fondat de către cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească: Dr. Sergiu Stoica (neurochirurgie vasculară și tumorală), Prof. Dr. Ștefan Mindea (neurochirurgie spinală) și Dr. Anca Vișan (neuro-anestezie).

Mai mult >

Un centru de neurochirurgie condus de Ionuţ Pătrăhău ajunge la 50 de operaţii lunar

Brain Institute, centrul de neuro­chirurgie dezvoltat în parte­ne­riat cu spitalul Monza de către mai mulţi medici români şi Ionuţ Pătrăhău, fostul CEO al Regina Maria, vizează ca în trei luni să ajungă la un număr de 50 de operaţii lunar, cu o valoare de circa 200.000 de euro.

Mai mult >

“Creierul nu trebuie să ştie că a fost operat”. Medici români întorşi acasă fac neurochirurgie de nivel mondial

Medici extrem de bine pregătiţi. Neurochirurgie la nivel mondial. Sunt principalii piloni care susţin un institut, gândit pentru realizarea unor intervenţii pe creier şi coloană unice în ţară. Mai întâi au fost medicii.

Mai mult >

Operaţia pe creier la standarde internaţionale: specialiştii care vor realiza intervenţii neurochirurgicale unice în România

Trei medici tineri specializaţi în centre universitare renumite din străinătate au ales să facă performanţă în România şi să aducă ţara noastră la standarde internaţionale. Un prim pas în acest demers îl reprezintă înfiinţarea „BRAIN Institute“ (Institutul Creierului) în cadrul Spitalului Monza, a cărui lansare oficială a avut loc joi.

Mai mult >

Un milion de euro pentru o afacere socială în neurochirurgie

Astăzi a fost inaugurat în cadrul spitalului Monza din Bucureşti centrul de neurochirurgie Brain Institute, fondat de către 3 medici români neurochirurgi –Dr Sergiu Stoica, Prof. Dr. Ştefan Mindea şi Dr. Anca Vişan (neuroanestezie). Modelul după care funcţionează, unic la noi, este cel al antreprenoriatului social.

Mai mult >

BRAIN Institute, neurochirurgie modernă în România

Pentru prima dată în România, afecţiunile spe­ci­fice creierului pot fi tratate la standarde internaţionale într-un centru specializat în neurochirurgie: BRAIN Institute, găzduit de Spitalul Monza.

Mai mult >

Se deschide Brain Institute, in cadrul spitalului Monza

În cadrul spitalului Monza se deschide la București un centru specializat în neurochirurgie, Brain Institute. Brain Institute, care va trata afecţiuni neurologice, este prima instituţie medicală non-profit din ţara noastră.

Mai mult >

Fostul CEO al Regina Maria revine în servicii medicale printr-un centru de neurochirurgie

Mai mulţi medici alături de Ionuţ Pătrăhău, fostul CEO al operatorului de servicii medicale private Regina Maria, au pus bazele centrului de neurochirurgie Brain Institute din cadrul Spitalului Monza din Capitală.

Mai mult >

Creierul nu trebuie să știe că a fost operat

Așa arată o intervenție pe creier într-un spital de stat, în România lui 2014. În timpul ăsta, în lumea civilizată, se practică neurochirurgia modernă, minim invazivă. Sub deviza „Creierul nu trebuie să știe că a fost operat”, pacienții sunt operați cu tot părul pe cap, prin incizii mici, fără bandaje, fără drenuri.

Mai mult >

Exemplul medicilor reveniți în țară, care operează fără șpagă

Note bune pentru neurochirurgia romaneasca. Medici tineri au dat traiul linistit din strainatate pe nesiguranta din sistemul nostru sanitar si s-au intors acasa, unde fac operatii pe creier. Sunt specialisti invatati sa nu ia bani de la bolnavi si sa trateze orice pacient, indiferent de gravitatea cazului. O astfel de mentalitate se construieste in ani si ar trebui sa faca parte din fisa postului oricarui doctor.

Mai mult >

O tumoră benignă gigant, îndepărtată prin microneurochirurgie

O intervenţie de microneurochirurgie la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri a fost efecutată, într-un spital privat, de o echipă interdisciplinară (ATI, neurochirurgie), coordonată de medicul Sergiu Stoica. Pacientul, un tânăr în vârstă de 36 de ani, şi-ar fi putut pierde complet vederea dacă nu ar fi fost operat din nou. Intervenţia a durat şapte ore.

Mai mult >