Chirurgie spinală pediatrică

După absolvirea UMF „Carol Davila” din București în anul 1997, Dr. Alexandru Thiery s-a specializat în ortopedie pediatrică. Pe parcursul rezidențiatului, a avut șansa de a învăța de la profesori de renume din țări precum Belgia, Franța și Elveția. A ales să se supraspecializeze în chirurgia spinală, în special în tratamentul diformităților de coloană, după experiența lunilor petrecute ca visiting fellow la UZ Gent, unul dintre cele mai mari spitale din Belgia, sub îndrumarea unor medici ortopezi de renume în Europa — prof. dr. Dirk Uyttendaele și dr. Bart Poffyn. Ulterior, a învățat de la dr. Deszo Jeszenszky, Schulthess Klinik din Zurich, cum să trateze cazurilor severe de scolioză — extrem de frecvente în România.

Încă din timpul rezidențiatului, Dr. Thiery a fost preocupat de alternativele la chirurgia piciorului strâmb „varus equin”. A învățat de la prof. dr. Alain Dimeglio, pionier în tratamentul piciorului strâmb, noțiunile de bază ale metodei franceze. Ceea ce i-a schimbat însă viziunea asupra tratamentului piciorului „varus equin” a fost un workshop despre metoda Ponseti la care au participat dr. Morcuende, dr. Whitmore și dr. Radler — workshop organizat de Prof. Dana Vasilescu și Dr. Dan Cosma în anul 2009, la Cluj-Napoca. De atunci, dr. Thiery și echipa lui utilizează metoda Ponseti cu rezultate foarte bune atât în cazurile tratate de la început, cât și în cazul recidivelor.

În cadrul BRAIN Institute, Dr. Alexandru Thiery realizează intervenții chirurgicale pentru tratarea scoliozei și scoliozei congenitale.

Dr. Alexandru_Thiery

Dr. Alexandru Thiery