Epileptologie

Dr. Ioana Mîndruță, Medic Asociat BRAIN Institute, are o experiență vastă acumulată în cei 20 de ani de practică în neurologie. Dr. Mîndruță este medic primar specializat în epileptologie generală și evaluare prechirurgicală la Unitatea de Monitorizare a Epilepsiei și Somnului, Laboratorul de Neurofiziologie Clinică din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. De asemenea, dr. Mîndruță are competență în electrofiziologie, și anume în electro-encefalografie (EEG), electromiografie (EMG) și potențiale evocate (PE). 
 
Dr. Mîndruță este vicepreședintele Societății Române de Neurofiziologie Clinică Electrodiagnostică (ASNER), membru în Comitetul de Conducere al Societății de Neurologie din România și coordonatorul Programelor Naționale de Boli Rare și Epilepsii Farmacorezistente. 
 
După absolvirea Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București (1993), a obținut competența în electrofiziologie și pe cea în managementul durerii (2005, respectiv 2006). A prezentat teza de doctorat cu titlul „Studiul somnului în diagnosticul sindroamelor epileptice” (2007), iar ulterior a urmat diverse cursuri internaționale de specializare: „EEG and EMG training” (2006, 2008, Suedia), „Chirurgia epilepsiei la copil” (2009, Franța), stagiu clinic de epileptologie și evaluare prechirurgicală (perioada 2010-2014, Franța) și cursuri internaționale de stereo electro-encefalografie (perioada 2011-2014, Franța și Italia).
 
De asemenea, dr. Mîndruță este asistent universitar la Catedra de Neurologie din UMF „Carol Davila” și cercetător științific la Facultatea de Fizică din cadrul Universității București.