Neurologie

Dr. Floricel Cristea este medic primar neurolog în cadrul BRAIN Institute. De-a lungul timpului, Dr. Floricel Cristea a lucrat alături de Acad. prof. dr. Constantin Popa, șef departament neurologie în cadrul Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare (INNBN); prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan, medic neurolog și psihiatru, autor al cărții „Inteligența materiei”; prof. dr. Ovidiu Băjenaru, șef de secție neurologie la Spitalul Universitar de Urgență București; conf. dr. Sorin Tuță, medic primar neurologie la Institutul de boli cerebrovasculare (IBCV) „Prof. dr. Vlad Voiculescu”; și conf. dr. Bogdan Popescu, șef de secție neurologie la Spitalul Clinic Colentina.

Dr. Floricel Cristea a lucrat în instituții precum Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” între 2009-2017, Centrul Medical de Diagnostic și Tratament al Armatei „Acad. dr. Ștefan Milcu” (sub jurisdicția Ministerului Apărării Naționale) între 2008-2009, și Ambulatorul Centrului Medical de Diagnostic și Tratament al Ministerului Justiției în perioada 2007-2008.

Absolvent al UMF Târgu Mureș, dr. Floricel Cristea a obținut calificarea de medic rezident și pe cea de medic specialist în neurologie de la UMF „Carol Davila” (București), apoi pe cea de medic primar de la UMF „Iuliu Hațieganu” (Cluj-Napoca).

neurochirurgi

Dr. Floricel Cristea

Dr. Carmen Adella Sirbu

Dr. Carmen Adella Sîrbu

Dr. Carmen Adella Sîrbu este, de peste zece ani, medic primar neurolog în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central București. În cadrul BRAIN Institute, dr. Sîrbu este Medic Asociat și oferă consultații lunea, începând cu ora 15:30.

Dr. Sîrbu s-a format profesional în centre de excelență precum Clinica de Neurologie a Spitalului Clinic Colentina condusă de prof. dr. Mariana Ţicmeanu, Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Universitar București condusă de prof. dr. I Constantinescu, și Clinica de Psihiatrie a Spitalului Militar Central București condusă de regretatul prof. dr. Mihai Gheorghe. Dăruirea și profesionalismul în domeniul neurologiei se datorează mentorilor săi conf. dr. Sorin Tuță și acad. prof. dr. Constantin Popa de la Institutul Național de Boli Cerebrovasculare (IBCV), unde a urmat rezidențiatul, precum și gen. prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan de la Spitalul Militar Central din București.

În anul 2003 a obținut competența în Ultrasonografie Doppler Cerebrală la Spitalul Universitar de Urgență București, sub îndrumarea prof. dr. Ovidiu Băjenaru și conf. dr. Andrei Nistorescu, iar în anul 2004 a obținut titlul de doctor în științe medicale la Universitatea de Medicină și Farmacie București.

În perioada 2005- 2007 a urmat cursurile de Master în managementul sănătații publice și al serviciilor de sănătate, la catedra de Sănătate Publică a UMF „Carol Davila” din București. Începând cu anul 2014, dr. Sîrbu este șef lucrări la Facultatea de Medicină a Universității„Titu Maiorescu” din București.

A urmat cursuri de specializare în Austria, Franța, Ungaria și Cambridge-UK, și a participat la peste 70 de manifestări științifice internaționale din Japonia, SUA, Canada, Africa de Sud, Australia, Europa etc. De-a lungul timpului, dr. Sîrbu a elaborat peste 100 de lucrări de specialitate, 10 monografii în calitate de autor și co-autor pentru care a obținut două premii, peste 10 articole ISI, peste 60 de participări active la manifestări științifice interne și externe.

Începând cu anul 2006, este membru al „EFNS Scientist Panel for Neuroophtalmology and Neurootology” și al „ENS Scientist panel for Neurooncology”.

Printre afecțiunile de care se ocupă dr. Sîrbu se numără bolile demielinizante-scleroza multiplă, având o experiență de peste 15 ani în acest domeniu, și un număr de peste 300 de pacienți urmăriți și tratați. Alte domenii de expertiză și interes sunt particularizarea tratamentului în tumorile cerebrale și spinale, în funcție de markerii moleculari, cu îmbunătățirea prognosticului pe termen mediu și lung, consilierea genetică în anumite afecțiuni neurologice și neurooftalmologia. Prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, deprinderea unui stil de viață sănătos, recuperarea neurocognitivă, boala Parkinson și alte afecțiuni ale motilității reprezintă alte preocupări.

De asemenea, dr. Sîrbu abordează diagnosticul și tratamentul următoarelor afecțiuni: cefalee de diverse tipuri, inclusiv migrene, algii faciale, crize de pierdere a conștientei, demențe Alzheimer și de alte tipuri, hernie de disc vertebrală, miastenie și sindroame miastenice, miopatii, neuropatii periferice, oboseală cronică, fibromialgii, scleroză laterală amiotrofică, sindrom de tunel carpian, tremor esențial, tulburări ale somnului și ataxii.