ORL – chirurgia transnazală a adenomului hipofizar

Medic primar ORL și Doctor în Științe Medicale din anul 2009 , Dr. Bogdan Mocanu a fost Asistent Universitar la UMF Carol Davila București în perioada 2005-2015.

Timp de 15 ani (2001 – 2015) și-a desfășurat activitatea în Institutul ORL Prof. Hociota București ca medic rezident, medic specialist, medic primar și în cele din urmă Directorul Medical al Institutului ORL “Prof. Dr. Hociota” (2011-2015).

Dr. Bogdan Mocanu a urmat cursuri de perfecționare și specializare la  Mayo Clinic (Minnesota, U.S.A.),  Kopfklinik (Franfkurt, Germania),  HNO, Kopf- und Halschirurgie Klinik (Erlangen, Germania) și Hopital FOCH (Paris, Franța). Printre premiile internaționale obținute se numără Premiul „Cum Laude”, primit în anul 2002, la a XX-a Conferință Internațională a Tinerilor Otorinolaringologi (Sankt-Petersburg, Rusia), și Premiul „Summa Cum Laude”, primit în anul 2005, la a XXII-a Conferință Internațională a Tinerilor Otorinolaringologi (București).

Din anul 2015 a renunțat la toate activitățile manageriale, universitare și s-a dedicat în totalitate pacienților ORL la BRAIN Institute în cadrul Spitalului Monza – București pentru operații și consultații precum și la Clinica ORL Dr Mocanu pentru consultații de specialitate.

Până în acest moment Dr Bogdan Mocanu a efectuat cu succes peste 7000 de intervenții chirurgicale ORL, mai mult de 650 dintre ele fiind operații de înaltă dificultate în echipa mixtă Neurochirurgie-ORL – extirparea unor tumori cerebrale prin abord endoscopic transnazal împreuna cu dr. Sergiu Stoica (Rinoneurochirurgie): adenoame hipofizare, craniofaringioame, cordoame, meningioame.

Află mai multe: http://drbogdanmocanu.ro/

neurochirurgi

Dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL

 

Dr. Silviu Oprescu

Medic specialist ORL, BRAIN Institute din cadrul Spitalului Monza

Dr. Silviu Oprescu are competențe în urgențele ORL, chirurgia endoscopică rinosinusală, chirurgia oncologică și chirurgia cervicală. A participat la numeroase cumunicări științifice, simpozioane și congrese, a publicat lucrări în reviste de specialitate, și a participat la ședințele lunare ale Societății Române de ORL.

Absolvent al Facultății de Medicină Generală, dr. Oprescu a fost medic rezident în perioada 2011-2014 la Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL „Prof. Dr. Dorin Hociotă” din București.

Dr. Oprescu este membru al Societății Române de ORL și Chirurgie Cervico-Facială, al Colegiului Medicilor din România și al Societății Române de Rinologie.