“Suntem la un punct de cotitură al neurochirurgiei, în special, și al medicinei, în general. Noțiunile de healthcare sau patient care nu au încă traduceri consacrate în limba română, lucru care spune foarte multe despre sistem. 

La un an de la fondarea BRAIN Institute, facem deja pași hotărâți înspre o nouă paradigmă a îngrijirii sănătății, o curbă abruptă care ne accelerează viitorul.

BRAIN Institute va fi, în continuare, vârf de lance în această transformare, pentru că mergem înainte cu putere și integritate. Avem toate ingredientele necesare: caracterul nostru non-profit și concentrarea exclusivă pe calitate, în loc de creștere. Acestea ne susțin răbdarea de a construi o echipă care să împărtășească aceleași valori.

Transformarea înseamnă îmbogățirea și multiplicarea celor mai bune lucruri ale BRAIN Institute: consacrarea standardelor medicale și chirurgicale dovedite exclusiv prin rezultate concrete. De asemenea, BRAIN Institute poate deveni un simbol și exemplu al felului în care orice pacient cu nevoi neurochirurgicale merită a fi îngrijit: mai bine, mai sigur și mai uman.”

neurochirurgi

“O viziune pe care alții ar numi-o îndrăzneață, noi o numim necesară” 
Dr. Sergiu Stoica,
co-fondator BRAIN Institute

Dr. Sergiu Stoica coordonează direct echipa de neurochirurgie și supraveghează întreaga activitate medicală a BRAIN Institute.

Dr. Sergiu Stoica are o experiență de studiu și practică în domeniul neurochirurgiei vasculare și tumorale acumulată în centre universitare renumite din Franța (Universitatea Henri Poincare din Nancy) și Canada (Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal). Sub îndrumarea unui renumit neurochirurg, Dr. Michel Bojanowski de la Spitalul Universitar din Montreal, Dr. Sergiu Stoica s-a ocupat, timp de trei ani, doar de chirurgia anevrismelor, a malformațiilor arteriovenoase și a tumorilor cerebrale profunde.

Întors în România, Dr. Sergiu Stoica a pus bazele și a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie, și apoi de la Spitalul Euroclinic. În anul 2013, acesta a primit Premiul „De profesie medic în România”, la Gala Medica 2013. Printre performanțele profesionale, experiența sa include tumori de la baza craniului (craniofaringiom), adenoame hipofizare, neurinoame acustice, meningioame,  anevrisme și malformații vasculare.