Internarea

Dacă hotărâm împreună că tratamentul presupune petrecerea unei perioade de timp la BRAIN Institute, din acel moment devii un membru al familiei noastre și vei fi tratat ca atare. Fiecare dintre noi, indiferent de rolul său profesional, va face tot posibilul pentru ca perioada șederii tale la noi să fie cât mai confortabilă, lipsită de griji, fiind gata în orice moment să îți răspundem oricărei întrebări, temeri, incertitudini sau probleme care ar putea apărea.

Internarea se va face împreună cu colegii noștri de la biroul de internări, în vederea întocmirii documentelor necesare; apoi vei fi condus în interiorul BRAIN Institute, unde vei fi preluat de către asistenta medicală care se va ocupa de tine pe toată perioada internării. Urmează perioada de odihnă și pregătirea pre-operatorie.

  • Pe tot parcursul internării, vei fi sub atenta supraveghere a întregii echipe medicale care se ocupă de cazul tău, și care va acorda tot suportul pentru orice nelămurire. Mai mult, o persoană dedicată îți va sta tot timpul la dispoziție, fiind responsabilă de confortul tău și de întreaga experiență petrecută alături de noi.
  • La ora stabilită pentru efectuarea intervenției chirurgicale, vei fi condus de către asistenta medicală la sala de operații, unde vei fi preluat de către echipa de anestezie. Preocuparea noastră pentru confortul tău atinge intensitatea maximă în timpul anesteziei; vei fi tratat cu aceeași atenție și curtoazie ca și cum ai fi treaz.
  • După terminarea intervenției, vei fi condus la secția de terapie intensivă, unde vei beneficia de toată atenția și îngrijirile post-operatorii specifice. Pentru un timp scurt, vom monitoriza anumiți indicatori ai stării tale generale, astfel încât să ne asigurăm încă o dată de faptul că recuperarea post-operatorie decurge cât mai confortabil cu putință.
  • Persoanele care te însoțesc pot aștepta fie în rezervă, fie în locul destinat de pe secția BRAIN Institute; acestea vor fi informate permanent în legătură cu evoluția intervenției.
  • Imediat după intervenție, poți beneficia de vizita familiei atât în secția de ATI, cât și în rezervă. Știind cât este de important pentru echilibrul emoțional al întregii familii, permitem accesul celor dragi lângă tine, atâta timp cât acesta nu stânjenește procedurile aplicate altor pacienți la un moment dat. În general, nu sunt restricții.
  • A doua zi după intervenție, vei efectua RMN-ul de control post-operator, pentru a evalua cu precizie rezultatul chirurgical.
  • Numărul de zile de spitalizare va fi stabilit de către echipa medicală, în funcție de gradul de complexitate al intervenției și al patologiei; acesta poate poate varia între 1-3 nopți. Durata medie de spitalizare este de 2.6 zile.
  • În ziua plecării, vei primi biletul de externare, însoțit de rezultatele analizelor și de investigațiile efectuate pe tot parcursul internării, precum și recomandările necesare; rezultatul analizelor ce necesită o perioadă de așteptare mai lungă îți va fi comunicat de către noi de îndată ce îl vom avea în posesie.
  • Perioada la care vei reveni pentru controlul post-operator îți va fi comunicată de către medicul curant, iar noi ne vom îngriji să îți reamintim înainte de termenul propus.
  • Dacă în perioada premergătoare controlului post-operator intervin semne care te îngrijorează sau alte neclarități te rugăm să nu eziți să ne contactezi. O dată ce ai intrat în grija noastră, îți rămânem la dispoziție oricât și oricând va fi nevoie.